Személyes benyomások, gondolatok, érzések merő őszinteséggel

2010. május 2., vasárnap

Marci kirándul

Május elsején aki teheti, és kedve tartja kisétál a természetbe. A mi családunk is felkerekedett ezen a napon, és kirándulni indult.
Hátizsákomat teletömtem mindenféle kacattal: fejszével, vízzel, játékautóval, kalappal... Apa hiába figyelmeztetett, hogy túl súlyosra sikerült, én nem voltam hajlandó bármit is kiszedni utólag belőle.


Egy ideig autóval mentünk, ameddig lehetett, aztán a kaptatónak már gyalog vágtunk neki. Figyeltük a természetet, hallgattuk a madárcsivitelést, tücsökcirpelést...
Ünnepi csend vett körül bennünket.


A földútnak véget ért, s mi folytattuk utunkat a fűben. Fel akartunk jutni a csőszházhoz, melyet lentről apa meg is mutatott.



Egy-két hettel ezelőtt bő eső eshetett, mert a pocsolyákban vizet találtunk. Néhol sár volt. Itt találkoztunk egy gyíkkal, aki mozdulatlanul figyelt bennünket. Tovább folytattuk utunkat.


Bogarak, hangyák, mindenféle csúszó-mászók kerültek elénk. Ezt a katibogarat apa vette észre, de mire szólt volna Áronnak, tovarepült. Pedig imádja a katibogarakat!

Vissza-visszapillantottam a hegyoldalról. Előttem terült el a falu, jól kivehető volt a határ. Gólyák kerestek eledelt a Nyárádban, és egy-két egerésző ölyv is keringett, szállt a magasban.
Tekintetünk mindent befogott: eget és földet. Mindent megfigyeltünk, ami mozgott és élt.

Egy csiga épp felfele kapaszkodott egy rögös pásztán.


Ez a kép már fenn a csőszház bejáratánál készült, ahol megpihentünk egy kicsit.


Pitypangot fújtunk,

Szamártövist kerülgettünk, pókokat ijesztgettünk, gombát szedtünk, erdőben szaladgáltunk.





Míg apa előkészítette a tűzhelyet, és húst sütött, anyával kiolvastuk a Nők Lapját.



Apa büszkén mesélt boldog gyermekkoráról, arról, hogy miként tekeregte el a napot, melyek voltak a kedvenc helyei, mennyire ismerte a környék minden tenyérnyi helyét, mit jelentett számára ez a végtelen táj, ahol megtanulta tisztelni a természetet.

1 megjegyzés:

Bella írta...

a legelső képen Marci olyan, mint egy kis, svájci gyerek :D