Személyes benyomások, gondolatok, érzések merő őszinteséggel

2009. május 31., vasárnap

Pünkösdi ebéd Madarason

Ma délben kimentünk Madarasra. Backára, ahogy anya mondja.

Megnéztük a madarasi gólyákat. Nem sokat mászkáltunk, mert nagy esők voltak az elmúlt napokban. Pista tata megmérte. Több mint 70 liter négyzetméterenként. Ez már egy kicsit sok. Hetekig, hónapokig nem esik, s azt hiszi pár nap alatt behozza. Nem igazság! - ahogy Bücüke mondaná.

Mikor megérkeztünk még nem voltak kinn Belláék (mármint Bella és Blanka, uncsikáim, akik nélkül nem is telik jól kicsi mamáéknál), ezért Áronnal hintáztunk (össze is vesztünk, hogy ki üljön a hintára először), szaladgáltunk, malmoztunk, megnéztük a malacokat, akik éppen pihentek, mert átestek egy kisebb "műtéten", amit ilyenkor szokás elvégezni.

Áron kiszaladt a ház elé a patakhoz kavicsot hajigálni.


Mi anyával azt játssztuk, hogy elrejtett a kertben egy botot, és nekem meg kellett találnom.
Mint a húsvéti tojásokat. Csak most egy fadarabot választottunk.


Megetettük a tyukokat. Meglátogattuk a kisrucákat. Szóval kinn mamáéknál mindig zajlik az élet. Gyönyörű a kert, mert mamáék gondosan rendezik a palántákat, legyen amit a "városi unokák" elhordjanak: lesz finom ubi, pari, sali (az már van, és spenót is, meg zöldhagyma), krumpli stb.


És érik a cseresznye! Apa lefotózta kicsimama gyönyörű pünkösdi rózsáit is. Szomorú voltam, mert nem kellett megöntözni őket. Megelőzött a tegnap az eső.

A legjobban azonban az ebéd ízlett. Kicsimama zseniálisat főzött ismét: rombuszos laskalevest, a mi kedvencünket. Ki is kanalaztuk szaporán az egészet Áronnal. A felnőttek nagy csodálatára! És a másodikot is megettük. Amit máskor nemigen szoktunk. Mi tagadás... Finom ebédet készítettél, kicsimama!
Alig várom a nyári vakációt! Apáék ki fognak vinni mamáékhoz nyaralni. Vihetem a Legot is és a biciklimet. Meg a fürdőruhámat. Mert felfújjuk a medencét.



Tata megígérte, hogy felszerel egy második hintát is, hogy ne veszekedjünk Bücüvel. Majd kirándulni megyünk az erdőbe, és a Backa-tetőre, és este elhozzuk a tejet a szomszédból. De jó is lesz!




Apa most nincs itthon. Mert a Szomorú vasárnapot játsszák ma este a színházban. És ettől nekem is szomorú lesz ez a vasárnap estém.

Nincsenek megjegyzések: